Kontaktinformationer - Brevduer

VELKOMMEN

KONTAKT

Mit navn er Peter Sand, og jeg underviser i Dansk, Almen Sprogforståelse, Historie og Oldtidskundskab på Esbjerg gymnasium. Hvis du har spørgsmål eller rettelser til sitet, er du velkommen til at kontakte mig via lectiobesked (ps) eller skolemail: ps@egonline.dk

Kontaktfladerne har ændret sig drastisk de sidste 100 år. Senest er de røde postkasse stort set forsvundet fra bybilledet. - Brevduerne har dog vist sig utroligt holdbare som alternativ i krigsperioder, hvor de har været anvendt i såvel 1. som i 2. verdenskrig, men deres historie går endnu længere tilbage. Så langt at nyplatonisten Staffeldt kunne forfatte et digt med brevduen som omdrejningspunkt.

I den mere Storm P-agtige ende har børn, barnlige sjæle og spejdere stadig glæde af dåsetelefonen eller direkte oversat til engelsk: Can-o-phone... Det danske sprog er smukt, men cool?